Προσφορά!

Στέλλα κοιμήσου

του Γιάννη Οικονομίδη

, ,

Σε μια οικογένεια όπου ο νόμος του πατέρα-αφέντη εφαρμόζεται με μαφιόζικες μεθόδους, η Στέλλα αρνείται να παντρευτεί αυτόν που της επιβάλλεται και επιμένει στο αυτονόητο δικαίωμα της προσωπικής επιλογής. Ο έρωτας όμως όπως και κάθε προσωπική ελευθερία ακυρώνεται μπροστά στο συμφέρον, στο βωμό του οποίου θυσιάζονται η αξιοπρέπεια, η ηθική τάξη και τα συναισθήματα.
Ο Γιάννης Οικονομίδης επιχειρεί στο Στέλλα κοιμήσου μια βαθιά κριτική ανάλυση της οικογενειακής δομής που συνοψίζει το σύνολο των κοινωνικών σχέσεων εξάρτησης και καταπίεσης. Το εκρηκτικό υλικό του αυτοσχεδιασμού ηθοποιών που ενσαρκώνουν ζωντανούς ρόλους επεξεργάστηκε και επιμελήθηκε με βάση τις πρόβες και τις παραστάσεις ο Αντώνης Ιορδάνου, μέλος του θιάσου. Το έργο αποτυπώνει με γλωσσική ακρίβεια και συναισθηματική οξύτητα τις δυναμικές της σύγκρουσης, την κατάρρευση των χαρακτήρων και την τελική διάσπαση της οικογενειακής ενότητας, μέσα από την αμφισβήτηση της πατριαρχικής εξουσίας.

Εκκαθάριση

ο συγγραφέας

Οικονομίδης Γιάννης

Ο Γιάννης Οικονομίδης γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1967 και σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα. Ξεκίνησε σκηνοθετώντας ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ. Έχει σκηνοθετήσει τέσσερις μεγάλου μήκους ταινίες. Το Σπιρτόκουτο (2003), Η ψυχή στο στόμα (2006), Μαχαιροβγάλτης (2010) και Το μικρό ψάρι (2014). Οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο και έχουν αποσπάσει βραβεία. Το Στέλλα κοιμήσου είναι το πρώτο του θεατρικό έργο.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του συγγραφέα