Ιστορικό

Οι αντίποδες εξέδωσαν τα πρώτα τους βιβλία τον Δεκέμβριο του 2014, με τη φιλοδοξία να συνδυάσουν στον κατάλογό τους νέες φωνές της ελληνικής λογοτεχνίας, σύγχρονες τάσεις της ξένης πεζογραφίας, καθώς και κείμενα θεωρίας και κριτικής, δίνοντας έμφαση στην αισθητική του βιβλίου και στην ποιότητα της μετάφρασης. Μέχρι σήμερα έχουν εκδώσει περισσότερα από ογδόντα βιβλία.

Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τη λογοτεχνία σαν μια εμπειρία πληροφορίας που θα είχε τη δική της ουτοπική φιλοδοξία να φτιάξει κάτι καλύτερο από το επιθετικό χάος της ύπαρξης, να του δώσει μορφή, να λειτουργήσει ως οδηγός. (Γκρεγκ Τζάκσον, Άσωτοι)

Ομάδα

Κώστας Σπαθαράκης

Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά και συγκριτική φιλολογία. Δούλεψε ως διορθωτής στο περιοδικό "Νέα Εστία" και σε πολλούς εκδοτικούς οίκους, ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε με τη μετάφραση.

Θοδωρής Δρίτσας

Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Εργάστηκε ως καθηγητής, διορθωτής και μεταφραστής.

Μάρω Κατσίκα

Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Αθήνα και το Ρότερνταμ. Σχεδιάζει όλα τα βιβλία των αντιπόδων και αρκετά άλλα πράγματα.

Εύα Πλιάκου

Γεννήθηκε το 1992 στα Ιωάννινα. Σπούδασε νομική στην Αθήνα. Εργάζεται στους Αντίποδες από το 2020.

Γιώργος Πάλλης

Γεννήθηκε το 1992 στον Πειραιά. Σπούδασε φιλοσοφία και πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα. Εργάζεται στους Αντίποδες από το 2023.