Προσφορά!

ΒΛΑΒΗ #1

της συντακτικής ομάδας

, , , ,

περιοδικό για το βιβλίο

Η Βλάβη τυπώνεται σε μια περίοδο οργανωμένης ψηφιακότητας, που καθορίζει και το ίδιο το βιβλίο. Βρισκόμαστε σε ένα κόσμο δια­συνδεδεμένων κειμένων που ενώνονται διαρκώς και με κάθε τρόπο το ένα αναφέρεται στο άλλο. Σε αυτή την περίοδο η Βλάβη τυπώνεται για να διεκδικήσει έναν δικό της χρόνο και μια δική της διασύνδεση: έναν χρόνο αργό που αντιστοιχεί στον χρόνο της ανάγνωσης και της συγγραφής, και μια διασύνδεση που αντιστοιχεί σε όσες και όσους μοιράζονται τους σκοπούς της Βλάβης. Με άλλα λόγια: η Βλάβη μας είναι μια βλάβη του παγκόσμιου βιβλίου, μια βλαβερή Βλάβη με επιβλαβείς σκοπούς.

Ενδεικτικά στο πρώτο τεύχος περιλαμβάνονται κείμενα γνώμης με αφορμή βιβλία πρόσφατης αλλά και παλαιότερης κυκλοφορίας, η πρώτη μετάφραση στα ελληνικά της bell hooks, της Grace Paley και του Eugene Thacker, ένα πρωτότυπο διήγημα του Λευτέρη Καλοσπύρου κι ένα της Βίβιαν Στεργίου, μία συνέντευξη με τη μεταφράστρια Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, διάφορα κείμενα για τον πολιτισμό, και πολλά πολλά άλλα.

 

Εκκαθάριση

η συγγραφέας

ομάδα συντακτική

Η Μαρτίνα Ασκητοπούλου γεννήθηκε το 1997 στη Θεσσαλονίκη κι έκτοτε είναι Αθηνέζα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Πολιτιστική Διαχείριση. Όταν δεν μεταφράζει, κάθεται σε μπαλκόνια φίλων και φροντίζει (ανεπιτυχώς) κακτάκια.

Ο Χρήστος Κρυστάλλης γεννήθηκε στον Πειραιά το μακρινό πλέον 1992. Έχει περάσει επιτυχώς σχεδόν από κάθε χειρωνακτικό στάδιο που αφορά την παραγωγή και τη διανομή του βιβλίου. Πλέον, δυστυχώς για εσάς, έχει βρει χώρο για να γράφει.

Η Εύα Πλιάκου γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1992, αλλά ζει στην Αθήνα από τότε που πέρασε στη Νομική για κακή της τύχη (της Νομικής). Τα τελευταία χρόνια δουλεύει στις εκδόσεις Αντίποδες ως επιμελήτρια, σόσιαλ μίντια μάνατζερ και άλλα πολλά.

Ο Πάρης Τσούτσης γεννήθηκε στην Αθήνα μεταξύ του Μουντιάλ της Γαλλίας και του Ελληνικού Κραχ του ’99. Γεγονότα που, όσο να ’ναι, τον
στιγμάτισαν.

 

Επισκεφθείτε τη σελίδα του συγγραφέα