Προσφορά!

Μεταπολεμικά νεανικά περιοδικά

του Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλου

,

Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει μια αθέατη όψη της μεταπολεμικής Ελλάδας, τον κόσμο των παιδικών και νεανικών περιοδικών, που διαμόρφωσαν μια ολόκληρη γενιά αναγνωστών και ανθρώπων των γραμμάτων. Τα περιοδικά αυτά όχι μόνο τροφοδότησαν τις λογοτεχνικές αναζητήσεις των παιδιών που μεγάλωναν στα πρώτα μετακατοχικά χρόνια, αλλά κυρίως, μέσα από τις σελίδες συνεργασίας των αναγνωστών, διαμόρφωσαν ένα πεδίο επικοινωνίας, άμιλλας και συμμετοχής, μια πνευματική κοινότητα που υπήρξε καθοριστική για την ατμόσφαιρα της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Ο Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος, περιοδικομανής και γραφομανής, μας μεταφέρει με ύφος παιγνιώδες τον ενθουσιασμό και την αγάπη που γεννούσαν στον ίδιο και σε πολλά παιδιά της εποχής τα νεανικά περιοδικά.

Εκκαθάριση

ο συγγραφέας

Τριανταφυλλόπουλος Ν. Δ.

Ο Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος γεννήθηκε το 1933 στο Διδυμότειχο και ζει στη Χαλκίδα. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε στη μέση εκπαίδευση. Είναι ο φιλολογικός εκδότης της κριτικής έκδοσης των Aπάντων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (Δόμος), στον οποίο έχει αφιερώσει πλήθος μελετών και ερμηνευτικών δοκιμίων. Τεράστιος είναι επίσης ο αριθμός των εργασιών του για πρόσωπα και πράγματα της νεοελληνικής φιλολογίας (με την προτίμησή του να στρέφεται κυρίως προς τους Γιάννη Σκαρίμπα, Ν. Γ. Πεντζίκη, Ζήσιμο Λορεντζάτο). Εκτός από το αμιγώς φιλολογικό του έργο, έχει εκδώσει πολλές συλλογές με ποιήματα και διηγήματα.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του συγγραφέα