Προσφορά!

Η δύναμη του κυρίου Δ*

του Άγη Πετάλα

, ,

Ένας κομψός κύριος με κοσμικούς τρόπους, φιλότεχνος εστέτ και οξυδερκής επενδυτής, ο εωσφορικός κύριος Δ* καταδέχεται να επισκεφτεί μικροαστικά διαμερίσματα, ενεχυροδανειστήρια, πορνεία και ψητοπωλεία, ενώ συγχρόνως απολαμβάνει την ευγενή συζήτηση στα αριστοκρατικά σαλόνια της πιο καλόγουστης συνοικίας των Αθηνών. Ο κύριος Δ* υπερασπίζεται τις αστικές αξίες, όπου και όποτε αυτές απειλούνται, και η δύναμή του συντρίβει οπισθοδρομικούς μικρομαγαζάτορες, γηραλέους τζαμπατζήδες και φιλήδονους φοροφυγάδες, θέλοντας να συμβάλει στο συμμάζεμα των οικονομικών της χώρας, στην επιβράβευση του καινοτόμου πνεύματος και στο θρίαμβο της αριστείας.

Στη Δύναμη του κυρίου Δ*, ο Άγης Πετάλας συνθέτει είκοσι τέσσερις αριστοτεχνικές μινιατούρες, όπου συνυπάρχουν οι απόηχοι από τα διαβολικά κόλπα του Μπουλγκάκοφ, με την αποστασιοποίηση του Μπρεχτ και τον καγχασμό των μεγάλων Άγγλων σατιρικών.

Εκκαθάριση

ο συγγραφέας

Πετάλας Άγης

Ο Άγης Πετάλας γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά και εργάζεται ως δικηγόρος. Διηγήματα και άλλα κείμενά του έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί στα περιοδικά Νέα Εστία, Λεύγα, Unfollow και Kaboom. Το δεύτερο βιβλίο του Εις την ψυχήν ελπίδα (2018) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Εστίας

Επισκεφθείτε τη σελίδα του συγγραφέα