Προσφορά!

Άτλας της δεκαετίας του 2000

των Παναγιώτας Κωνσταντινάκου, Ιωάννας Λιούτσια, Παντελή Φλατσούση,

, ,

Αθήνα 2004, 11η Σεπτεμβρίου, Euro 2004, κατάρρευση Lehman Brothers, Eurovision 2005, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, παγκόσμια οικονομική κρίση, μετρό, τσουνάμι.
Θυμόμαστε πώς ήταν ο κόσμος πριν από αυτά;
Τι συνέβη; Πού βρισκόμαστε; Προς τα πού πηγαίνουμε;
Η δεκαετία του 2000, που μάλλον ξεκινάει με το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους το 2001, αποτελεί τη δεκαετία που συνυπάρχουν δύο ιστορικά παραδείγματα: είναι η εποχή που επιβιώνουν υποσχέσεις οικουμενικής ειρήνης, αλλά και η εποχή νέων τύπων τρομοκρατίας και πολέμων, νέων ατομικών και συλλογικών φόβων. Και κυρίως είναι ταυτόχρονα η εποχή της αφθονίας, αλλά και η ματαίωση αυτής της υπόσχεσης.

Εκκαθάριση

Οι συγγραφείς

Κωνσταντινάκου Παναγιώτα

Η Παναγιώτα Κωνσταντινάκου είναι θεατρολόγος και δραματουργός. Υπηρετεί ως μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ. Διδάσκει επίσης στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Επί σειρά ετών εργάζεται ως δραματουργός σε παραστάσεις κρατικών θεάτρων και φεστιβάλ, ιδιωτικών φορέων αλλά και του ελεύθερου θεάτρου και επιχορηγούμενων ομάδων, εντός και εκτός Αθηνών.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του συγγραφέα
Λιούτσια Ιωάννα

Η Ιωάννα Λιούτσια γεννήθηκε το 1992 και εργάζεται στο θέατρο ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και δραματουργός. Ασχολείται συστηματικά με την ποίηση, τη συγγραφή θεατρικών έργων και τη μετάφραση. Υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του συγγραφέα
Φλατσούσης Παντελής

Ο Παντελής Φλατσούσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή «Αρχή» της Νέλλης Καρρά το 2011. Από το από το 2011 έως το 2016 εργάστηκε ως ηθοποιός, ενώ από το 2014 έως το 2017 ως βοηθός σκηνοθέτη των Θωμά Μοσχόπουλου και Ανέστη Αζά. Έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων την Άκρα Ταπείνωση (παράσταση βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ρέας Γαλανάκη – Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες, 2023)· Μετά το τέλος του κόσμου· ένα αρχείο ματαιωμένων σχεδίων (σε δική του κειμενική σύνθεση – Θέατρο Κάμιρος, 2022)· Λάθος Χώρα (βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Gazmend Kapllani – Θέατρο Πόρτα, 2021)· Εθνικό Ντεφιλέ (επίσης σε δική του κειμενική σύνθεση – Φεστιβάλ Αθηνών 2021, Πειραιώς 260)· Κυψέλη – New Kids On the Block (Φεστιβάλ Αθηνών 2019), αλλά και το NO FUTURE! (ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης 2018). Έχει επίσης σκηνοθετήσει παραστάσεις κλασικών και σύγχρονων κλασικών έργων, όπως Οι Στρατιώτες του Jakob Michael Reinhold Lenz (σε δική του μετάφραση – Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 2020)· Ιταλική Νύχτα του Ödön von Horvath (σε δική του μετάφραση – Β΄ Σκηνή Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, 2019)· Λεόντιος και Λένα του Georg Büchner (Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, 2018). Το 2022 έλαβε το βραβείο σε Νέο Καλλιτέχνη του Θεάτρου από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του συγγραφέα